games

5 mrt 2014 - 
Geschiktheid

Waarom willen tieners eigenlijk vaak films kijken, of games spelen, die een hogere leeftijds-classificatie hebben dan hun eigen leeftijd?

30 jan 2014 - 
Gamen, Geld

Mijn zoon van 12 heeft voor 850 euro spelers gekocht voor zijn Fifa-spel. Hij heeft dat zonder toestemming gedaan met Paypal en hij wist (doordat hij heeft afgekeken bij een eerdere betaling) het wachtwoord. Het bedrijf is moeilijk te achterhalen. "Het ging via China" is het enige wat Paypal erover kon zeggen. Kent u dergelijke verhalen?

Mijn zoon heeft al eerder voor 350 euro stiekem dingen gekocht voor een ander spel. Het is dus de tweede keer dat dit gebeurt.

22 nov 2013 - 
Gamen, Tijdsbesteding, Verslaving

Onze zoon (12 jaar) heeft een stoornis in het autistisch spectrum en gaat naar het speciaal onderwijs (VMBO-GT). Hij heeft zijn hele leven al afwisselende hobby's, waar hij dan haast obsessief mee bezig is. De onderwerpen van zijn belangstelling varieerden van Pokémon tot voetbalkaartjes.

5 nov 2013 - 
Gamen, Geschiktheid, Verslaving

Vanaf welke leeftijd is Minecraft geschikt om te spelen? Het schijnt zeer verslavend te zijn. Mijn zoontje van 10 jaar is daar gevoelig voor.

Hoeveel tijd mag hij het spelen per dag? Wat is verantwoord?

4 nov 2013 - 
Gamen, Geschiktheid

Als ik een game koop in de winkel, dan staat er een Pegi-code op de verpakking. Maar als ik een game download als app, hoe weet ik dan of die geschikt is voor mijn kinderen?

25 sep 2013 - 
Gamen, Geschiktheid, Geweld

Op dit moment is GTA 5 een enorme hype onder jongens. Mijn zoon van 11 wil het spel ook graag spelen, want het gaat er de hele dag over op school, en diverse vriendjes (van 11) mogen het ook al spelen. Vreemd genoeg, als je bedenkt dat het spel voor 18+ is.

3 sep 2013 - 
Gamen

Hoe oud moet je zijn voor 'Rush team'? Er staat namelijk geen leeftijd bij.

30 jul 2013 - 
Gamen, Geweld, Tijdsbesteding, Verslaving, Vriendschappen

Onze zoon is 13 en heeft van zijn verjaardagsgeld een Playstation 3 gekocht met het spel Call of Duty. Dit speelt hij online.

Op dit moment is er regelmatig strijd in huis. Zoonlief vindt dat hij te kort achter de PS mag. Hij mag er per dag 4 uur achter, omdat het nu vakantie is. Maar hij wil langer (6 à 7 uur), want iedereen doet dit en zijn vrienden zijn met vakantie. "Iedereen", dat zijn de andere gamers met wie hij speelt.

Wat wij graag willen weten: wat is een gemiddelde tijd in een gewone periode en in een vakantieperiode dat iemand van 13 jaar kan doorbrengen achter zijn PS?

7 jul 2013 - 
Gamen, Vriendschappen

Mijn zoontje van 8 speelt graag Minecraft en is er ook zeer handig mee. Van tijd tot tijd bekijkt hij ook Minecraft-filmpjes waarmee iemand verslag doet over zijn eigen wereld. Met kromme tenen zit ik dan mee te luisteren.

Maar gelukkig bevestigde Nick zelf mijn gevoel hierover: “Mama, waarom zeggen ze toch telkens van die lelijke woorden?”

Tja, dat vraagt mama zich dus ook af. Waarom moet er zo’n grof taalgebruik aan te pas komen, met F*cking dit en dat en ga zo maar door?

27 mrt 2013 - 
Geschiktheid

Mijn dochter van 9 jaar speelt sinds enige tijd op de website www.girlsgogames.nl.

Wij proberen het gebruik van de diverse media zo goed mogelijk te begeleiden, en als onderdeel daarvan heb ik vooraf ook op GirlsGoGames gekeken naar doel van deze website.

Op de website zelf, onder het kopje "informatie voor ouders" staat letterlijk: "Wij vinden veiligheid en privacy op het internet een serieuze zaak. Uw kind moet hier plezier kunnen hebben. GirlsGoGames is ontworpen voor meisjes van alle leeftijden, maar ze kunnen zich pas registreren op de site vanaf 8 jaar."