regels

6 sep 2012 - 
Seks

Mijn dochter van 13 heeft zich uitgekleed voor de webcam. Het is al de tweede keer. Ik heb gezegd dat dit heel gevaarlijk kan zijn, maar ze bleef het doen.

29 nov 2011 - 
Sociale media, Tijdsbesteding

Onze dochter van 14 kan niet zonder haar iPod. Die moet altijd aan staan en ze is zelfs nog bezig onder het tv-kijken. Ze gebruikt hem vooral voor social media. Wat zijn goede regels?

3 jan 2011 - 
Privacy, Seks

Sommige foto’s die mijn dochter op internet zet, vind ik te uitdagend. Graag wil ik dat ze die weghaalt. Hoe pak ik dat aan?

2 jan 2011 - 
Privacy, Sociale media, Techniek

[Opmerking vooraf: de onderstaande vraag ging over MSN. Dat bestaat niet meer. Maar de problematiek blijft hetzelfde. We hebben 'MSN' vervangen door 'social media'.]

Ik ben een bezorgde vader en bekijk daarom regelmatig de contactpersonen van mijn dochter (13 jaar). Ze heeft een aantal [social media]-accounts en ze meldt zich meestal als 'gast' aan. Ik weet helemaal niets van de personen met wie ze 'praat'.

2 jan 2011 - 
Tijdsbesteding, Verslaving

Mijn zoon heeft geen rem. Ik denk dat hij verslaafd is. Hij kan soms wel twee uur achter elkaar aan de computer zitten (Habbo), en daarna met een pauze van bijvoorbeeld buiten spelen, gewoon nog weer drie uur doorgaan.

Hoe lang mag een kind van 11 jaar per dag achter de computer?

2 jan 2011 - 
Tijdsbesteding

Heel graag zou ik meer willen weten over de tijd die kinderen mogen besteden aan gamen, computerspelletjes en tv kijken. Ik heb drie zoons, van 6, 8 en 12 jaar.

2 jan 2011 - 
Gamen, Geschiktheid, Geweld

Onze zoon van bijna 7 jaar gaat zo nu en dan bij een jongetje uit zijn klas spelen. Hij heeft verteld dat hij daar op een spelcomputer gewelddadige spelletjes speelt. We zijn daar helemaal niet blij mee.

2 jan 2011 - 
Geld, Geschiktheid

Mijn vriend wil zijn dochter (van net 7 jaar) een mobiele telefoon geven, zodat hij haar kan bellen als ze buiten speelt. Ook kan ze dan foto's maken en spelen met dat ding. De telefoon blijft bij ons thuis als ze naar haar moeder gaat.

2 jan 2011 - 
Gamen, Geld, Tijdsbesteding, Verslaving

Mijn zoon van bijna 14 zit vaak achter de laptop. Hij speelt dan spelletjes en (voice)chat hij met zijn vrienden. Zijn vrienden hebben sinds kort een abonnement op het spel 'World of Warcraft'. Mijn zoon wil dit ook, maar van mij mag hij het niet.

2 jan 2011 - 
Gamen, Geld, Gokken, Juridisch

Mijn kind speelt Darkorbit en blijkt daar ook via de Wallie-card in te investeren. Er schijnt ook iets van een gok-element in te zitten.